Select/Deselect all list
Click on the keyboard if you do not have the correct keyboard layout.
جغرافیه
شرحمعرفی مختصرکتگوریاسم یا کلمه

فاریاب در٦ قرن اول اسلامی محدودتر بوده جزء جوزجانان و از شهرهای خراسان به حساب می رفته است. چنانچه، در قرن سوم « بلادزی،  ابن خرداد و یعقوبی، در قرن چهارم «ابن حوقل» و در اوایل قرن هفتم « یاقوت حمویِ» فاریاب را جزء جوزجان و مستقیماً داخل خراسان شامل کرده اند. در«تقویم البلدان مذکور است که «عجم» فاریاب را پاریاب گویند.

شهر فاریاب در ٦١٧ق بدست مغول ها افتاد و خراب گردید، سپس بجای شهر زیبا و معمور فاریاب، دولت آباد بناء نهاده شد که صنعت قالین بافی آن شهرت به سزای دارد ( شهرهای آریانا ).
به اهتمام عزیزالله کهگدای

​ولایت فاریاب یکی از ۳۴ ولایت افغانستان است و مساحت آن ۲۰٬۲۹۳ کیلومتر مربع و جمعیت آن ١٬۴۴۶٬٢٣٠ نفر میباشد. این ولایت ٨١۵ متر از سطح دریا ارتفاع داشته و در شمال غربی افغانستان قرار گرفته که با جمهوری ترکمنستان مرز دارد. مرکز آن شهر میمنه می‌باشد.

فاریاب یکی از ولایت های شمال افغانستان بشمار میرود، که قبلاً بنام «حکومت اعلی میمنه» درچوکات تشکیلات ملکی کشور یاد میشد. اکنون مرکز فاریاب شهر میمنه است. از نظر موقعیت جغرافیایی فاریاب دراتصال حلقۀ   اقتصادی و کلتوری شرق وغرب درادوار گذشته رول بس مهمی تاریخی را داشته است، ازاینرو برای مدتی بحیث کانون علم وادب معرفی شده است. کذا صنایع قالین بافی رونق خوبی دارد و اکثریت قالین بافی توسط طبقۀ نسوان بعمل می آید.

دریاهای فاریاب دریای های میمنه، قیصار و شیرین تگاب اند و سلسله کوه مشهور تیربند ترکستان در همین ولایت واقعست، این سرزمین از تپه های خاکی، کوه ها و جنگلات تشکیل شده است. زمستان های سرد و تابستان های گرم این ولایت در انکشاف جسمی آنها موثر واقع گردیده، افراد قوی هیکل و توانا را بار آورده است.
به اهتمام عزیزالله کهگدای

ولایتولایت فاریاب